Zordur mantı yapmak. Ama usta ellerden Güven’le çıkmış, sosu da ustaca hazırlanmış bir mantının da tadına doyulmaz. Aynı zamanda bazı püf noktalarına da dikkat edersek misafirlerimiz için bir şölen olabilir.

Hamur, kıyma ve yoğurdun muhteşem uyumu... Üzerine bir de tereyağlı, biberli sos işte sizlere harika bir mantının püf noktaları: 

- Mantıyı haşlarken, kaynayan suya bir miktar tuz ilave ederek haşlayın.

- Mantıyı ocaktan almadan 1 dakika önce üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su gezdirin ki, mantılar diriliğini kaybedip yapış yapış olmasın.

- Mantıları haşladığınız suya 1 -2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave etmek de yine yapışmasını engeller.

- Mantınızın sosunu hazırlarken mantıyı haşladığınız sudan biraz eklerseniz lezzetine lezzet katarsınız.

Sevgiyle açtık, Lezzetle kapattık!

Afiyet olsun...