Eşsiz İnciAna Bohça Mantı Tarifi


 

Malzemeler

450gr İnciAna Gurme Bohça Mantı

Yarım yemek kaşığı sıvı yağ

1 Tatlı kaşığı tuz

2 Litre su

Sos Malzemeleri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber

50 gr tereyağ

1,5 Su bardağı su

 

Mantının Yapılışı

2 litre suya 1'er yemek kaşığı tuz ve sıvı yağ katın ve kaynamaya bırakın. İnciAna Gurme Bohça mantınızı kaynayan suya atın. Mantı atılınca kaynamış olan su biraz soğur bu yüzden tekrar kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısın. Kısık ateşte 10-12 dakika piştikten sonra ocağın altını kapatın. Pişen İnciAna Gurme mantıları, tencerinin içinde 2-3 dakika kadar bekletin. Mantılar tencere tabanına çöktükten sonra suyunu süzün. 

Sosun Yapılışı

Tencerede sıvı yağı biraz ısıttıktan sonra tereyağını katıp eritin. Sıvı yağ ile tereyağ karışımı sağlandıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ilave edin. Biberi yağda biraz yaktıktan sonra ocağı kapatın.  Yemeğiniz servise hazır.


Hazırlanan sos, süzülen mantının üzerine dökülerek servise sunulur. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt, sumak, pul biber ve nane ile sosun üzeri süslenebilir.

 

AFİYET OLSUN

 

   


Mantı Salatası Tarifi 

Mantı Salatası Malzemeleri

2 su bardağı oranında haşladığınız Güven mantı

Yeterince nar ekşisi
2 dal kadar incecik doğradığınız taze soğan
2 tane minik minik doğradığınız ve sonra közlediğiniz kırmızı biber
3 yemek kaşığı miktarında konserve mısırı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 avuç kıymış olduğunuz maydanoz
Bir miktar zeytinyağı
Biraz tuz
1 tane limon

Mantı Salatasının Yapılışı

Güven mantıları haşlayıp süzün ve çukurca bir kabın içine alın.
Sos dışındaki bütün malzemeleri ilave ederek karıştırın.
Sosu hazırlamak için; zeytinyağı, limonu, nar ekşisini ve tuzu kâsenin birinde çırparak salatanıza ilave edin.

AFİYET OLSUN. 


Nohutlu Mantı Çorbası

Nohutlu Mantı Çorbası Malzemeleri

1 buçuk litre su (7 buçuk su bardağı).

2 su bardağı İnciAna Gurme Mantı, 

1 su bardağı haşlanmış nohut

Terbiyesi için;

1 kase yoğurt, 

2 yemek kaşığı un, 

1 yumurta sarısı.

Üzeri için; 

Tereyağ

Kuru nane, 

Nohutlu Mantı Çorbası Yapılışı

Nohutlu mantı çorbası yapımı için, öncelikle tencereye 1 buçuk litre su koyulup, kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine İnciAna mantılar ilave edilip haşlanır. İnciAna mantılar yumuşayınca üzerine haşlanmış nohutlar ilave edilip, bir taşım kaynatılır. 

Terbiyesini hazırlamak için, yoğurt, yumurta sarısı ve un, bir kase içerisinde tel çırpıcı ile güzelce çırpılır. İçerisine mantının haşlama suyundan biraz dökülüp, karıştırarak ılınması sağlanır. Hazırlanan terbiye, yavaş yavaş ilave edilir. Çorbanın tuzu ayarlanır ve sürekli karıştırarak kaynatılır.

Tereyağı ve nane küçük bir sos tavası içinde kavrulur. Hazırlanan yağ sosu, çorbanın üzerine ilave edilip, karıştırılır. 

Hazırlanan nohutlu mantı, ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edilir. 

Not: Nohutlu mantıyı ocaktan aldıktan sonra, tencerenin kapağını tam kapatmayın, yarım kapatın. Mantılar, sıcağında fazla şişip, dağılabilir. 

Kıvamını ayarlamak için, gerekirse kaynadıktan sonra sıcak su ilave edebilirsiniz. 


Mantı Çorbası

Malzemeler

450 gr. Güven bohça mantı,

1 Adet soğan

2 Adet domates

4 Diş sarımsak

4 Adet sivribiber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber, kimyon (miktarı isteğe bağlı)

1. 5 Yemek kaşığı biber yada domates salçası

Tencerede kaynayan su (et suyu, tavuk suyu ya da varsa kuzu kaburga kemiği katın çorbanız çok daha lezzetli olacaktır. Dilerseniz tercihi tavuk suyu tabletinden yana da kullanabilrsiniz.)

Mantı Çorbasının Yapılışı:

Tavaya sıvı yağı döküp orta ateşte kızdırıp ardından soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayıp katın ve biraz kavurduktan sonra domates ve sarımsağı aynı şekilde doğrayarak ekleyin ve kavurmaya devam ederken biber salçasını, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın sonra ateşi kısıp 1- 2 dakika daha kavurmaya devam edin. 

Ayrı bir tencerede mantı suyunu kaynatın. Kaynamakta olan mantı suyuna hazırladığınız malzemeyi ekleyin ve ardından Güven bohça mantıları, yavaşça koyarak şöyle bir karıştırın ve fokurdayarak kaynadığı an ateşini kısarak 10 dakika pişmeye bırakın. Kapağını kapatmayın ve ara ara karıştırarak kontrol edin.

Piştikten sonra servis tabağına alarak maydanoz ya da nane ve pul biber serpiştirerek servise hazır demektir.

Not : Kuzu kaburga kemiği kullanacaksınız; öncelikle kaynar suda kemikleri güzelce haşlayın. Sonrasında salçalı sosu dökün ya da arzu ederseniz en başta yağda kavurarak aynı şekilde sırasıyla soğan ve diğer malzemeleri katarak kaynar suya ekleyebilirsiniz. 

AFİYET OLSUN...